Iahnie de fasole cu afumatura

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:05

Cost estimativ: 30 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

500g fasole cu bob mare
2-3 cepe
2 linguri ulei
1 lingura bulion
1 frunza de dafin
2 fire de cimbru
500g costita afumata sau scaricica
Sare, piper

Optional sos de cimbru:
3-4 fire de cimbru
1 catel de usturoi
Sare si piper
Zeama de la o jumatate de lamaie
3 linguri de ulei de masline extravirgin


Mod de preparare

Se fierbe fasolea in 2 ape, apoi se scurge si se da in
a treia apa cu costita afumata si cu sare tinand cont de cat este de sarata afumatura.
Se fierbe pana se fragezeste afumatura.
Se caleste ceapa cu dafinul si 2 fire de cimbru in o lingura de ulei, se adauga o lingura de bulion si se amesteca cu costita si fasolea fierte si scurse de apa. Se adauga si un polonic din apa in care a fiert costita cu fasolea si se lasa sa scada, dar nu foarte mult.

Se serveste calduta.
Optional se poate face un sos de cimbru astfel: 3-4 fire de cimbru se pun in mojar/ pisalog cu un catel de usturoi si se zdrobesc foarte bine, se adauga sare si piper si se continua zdrobirea. Se adauga putina zeama de lamaie si ulei de masline pana avem un gust placut (o lingura zeama de lamaie la 3 linguri ulei masline).


 

Taguri: