Paturi maramuresene Quattro Formaggi

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:05

Reteta preparata de Israela Vodovoz!


Ingrediente

100 g carnati porc afumati
100 g carnati porc neafumati
100 g costita porc afumata
100 g cas
100 g urda
100 g branza telemea
100 g branza faramitata
2-3 rosii feliate
100 g smantana
1 lingura condimente legume la punga
1 varf lingurita piper
2 cepe
200 g ciuperci

Pentru mamaliga:
½ kg faina malai
1 ½ de apa
1 lingura condimente pui
2 linguri ulei sau unt


Mod de preparare

Mamaliga

Intr-un castron (care poate fi bagat la microunde) punem apa fiarta si adaugam unt sau ulei si condimentele.
Amestecam si punem amestecand faina de malai. Lasam 2 minute acoperite, apoi introducem 12 minute la cuptorul cu micounde. Scoatem, amestecam si introducem iar 12 minute.

Branzeturile se taie cubulete si se amesteca cu smantana. Carnaciori ii tragem la tigaie cu ceapa si ciupercile, apoi condimentam. Pe un platou rotund (sa poate intra in micounde) punem un strat de mamaliguta (gros de 2 cm) si punem carnaciorii.
Mai punem un strat de de mamaliguta, punem stratul de branza cu smantana, apoi punem iar un strat de mamaliguta.
Deasupra punem carnaciori, branza si rosii.
Introducem la microunde 2-3 minute.


 

Taguri: