Ingrediente
1 pachet mic de piscoturi de sampanie
Pentru crema de lamaie:
100g de zahar
25g de amidon
Un praf de sare
6 oua mari
1 ceasca si jumatate de apa
Coaja de la 2-3 lamai
Sucul de la 2-3 lamai
O lingura de unt
1 foaie de gelatina
Pentru decor:
50-100 ml frisca lichida
1 tableta de ciocolata rasa
Mod de preparare
Facem crema de lamaie amestecand zaharul cu amidonul, sarea intr-o craticioara neaderenta,
Aducem tot amestecul la fierbere lenta fara niciun clocot, amestecand continuu timp de 10 minute pentru a se ingrosa. Foaia de gelatina (ce in prealabil a fost lasata la inmuiat in putina apa rece) se scurge de excesul de apa si se amesteca usor cu telul in compozitia de crema pana se dizolva complet.
Luam de pe foc si adaugam coaja, sucul de lamaie, apoi untul treptat pana se incorporeaza cu toate.
Intr-o tava ce in prealabil am tapetat-o cu folie alimentara, asezam piscoturile unul langa altul, pana umplem tava. Turnam compozitia de crema peste si apoi batem frisca pana se intareste. Tapetam toata compozitia cu frisca obtinuta si radem ciocolata deasupra. Dam la frigider pentru cateva ore.