Ingrediente
500g ficatei de pui
2 linguri de unt
2-3 foi de salvie
2-3 catei usturoi
50 g stafide (optional)
100 ml vin de preferat dulce
50-100 ml smantana lichida
1 bagheta crocanta pentru servit
Sare, piper
Mod de preparare
Intr-o tigaie se calesc ficateii in unt timp de 5-7 minute, se adauga usturoiul zdrobit mare (pentru ca ulterior, dupa calire, o sa il eliminam), salvia, se asezoneaza cu sare si piper si se mai lasa putin pe foc.
Intr-un blender se mixeaza compozitia pana devine o pasta omogena, apoi se adauga smantana si se continua blendatul pana se obtine o cremma fina.
Stafidele sunt optionale, dar daca le folosim, se oparesc in jumatate din vinul de gatit si se lasa sa se raceasca pentru a absorbi cat mai mult lichid.
Intr-o tava de chec tapetata cu folie alimentara, punem un strat de stafide inmuiate in vin, punem un strat de pate si repetam pana terminam compozitia.
Dam la rece pentru cateva ore sa se intareasca pateul si servim cu bagheta prajita.