Ingrediente
1 pachet de foi de placinta
6 oua
500 ml iaurt
1 pachet de branza de vaca (250 g)
zahar
ulei
esente (rom si vanilie)
stafide aurii
un pachet de fructe de padure congelate
Mod de preparare
Se bat ouale cu un praf de sare, se adauga zaharul, esentele, branza si iaurtul.
Se unge tava cu ulei, se impart foile in 3 parti egale, se aseaza prima foaie apoi se unge si se continua cu restul foilor, ungandu-le pe fiecare in parte. Se pune jumatate din compozitia de branza cu stafide si se pune a doua parte de foi, si restul de compozitie de branza si stafide si deasupra ultima parte din foi.
Ultimul strat de foi de placinta de unge cu ou batut impreuna cu un praf de sare si o lingura de apa.
Se da la cuptorul incins la 180 de grade aproximativ 30 minute, pana devine aurie.
Pentru sosul de fructe de padure:
Fructele de padure se pun la fiert impreuna cu 2 linguri de zahar si 2 linguri de apa si se lasa sa fiarba pana scade.