Lasagna

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:05

Cost estimativ: 40 lei pentru 8 persoane


Ingrediente

Pentru sos de carne:
1.5kg carne tocata vita
1 ceapa mare
1 morcov
1 foaie dafin
2-3 fire cimbru
1 lingura ulei de masline
500 g rosii conserva sau rosii coapte in cuptor
1 cana suc de rosii

Pentru foile de lasagna:
2 oua
200 g faina
Un praf de sare

Pentru bechamel:
1 lingura unt
1 lingura faina
300 ml lapte
Sare, piper
Un praf de nucsoara macinata


Mod de preparare


Se face sosul de carne (bolognese) astfel:
Se rade ceapa si morcovul si se pun la calit impreuna cu o lingura de ulei de masline, dafinul si cimbrul.
Cand ceapa s-a calit se adauga carnea tocata si se caleste pana prinde putina culoare.
Se adauga rosiile si se calesc pana se face un sos gros de carne.
Se asezoneaza si se tine deoparte pana se gateste bechamelul si pastele.


Preparam un sos bechamel rapid astfel: punem untul la topit intr-o craticioara, adaugam faina si amestecam bine pana ce faina se coloreaza in auriu, apoi adaugam cate o treime din cantitatea de lapte amestecand energic cu un tel. Inainte sa adaugam a treia parte de lapte, asezonam cu sare, piper nucsoara.

Intr-un robot de bucatarie punem toate ingredientele de paste si pornim robotul, in 30 de secunde avem gata aluatul pe care il scoatem pe blat si il mai framantam putin sa se omogenizeze.
Prin masina de paste trecem aluatul pana ajungem la grosimea de 1 mm, apoi luam foile si le asezam la zvantat putin pana asamblam lasagna. Daca nu avem masina de paste, putem rolui cu un sucitor.

Asamblarea se face astfel: intr-o tava unsa cu putin ulei punem un rand de foi de paste, apoi adaugam un rand de sos de carne si deasupra 2-3 linguri de bechamel. Repetam procesul pana terminam compozitia de carne, apoi restul de sos bechamel il turnam peste ultimul strat si dam la cuptorul incins la 180°C timp de 30 minute.




 

Taguri: