Ingrediente
Pentru blat:
7 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
un praf de copt
Pentru crema:
4 linguri cu varf de cacao
un pachet de unt
o cescuta de zahar
3 linguri de apa rece
3 galbenusuri
Pentru crema de nuca:
750 g miez de nuca macinat fin
sirop format din apa, zahar, esenta rom, coaja de lamaie
Pentru decor: fructe sau bombonele colorate
Mod de preparare
Blatul
Se bat ouale
Se tapeteaza forma cu hartie de copt, se pune compozitia in tava si se baga la cuptor timp de 30 – 35 minute la o temperatura de 150 grade. Se incearca cu scobitoarea!
Se lasa sa se raceasca.
Crema
Puneti intr-o cratita primele 4 ingrediente, lasati cratita pe foc pana se topeste untul, apoi lasati-le sa fiarba putin.
Se lasa sa se raceasca.
Se adauga galbenusurile pe rand, unul cate unul.
Crema de nuca
Se pune la fiert apa cu zaharul si coaja de lamaie (gramajul il alegeti dumneavoastra in functie de cat de mult sirop vreti sa folositi) si cand opriti focul, adaugati cateva fiole de esenta de rom.
Dupa ce se raceste, amestecam miezul de nuca cu siropul rezultat (trebuie sa obtinem o pasta pe care sa o putem intinde pe tort).
(Din siropul de mai sus oprim cateva linguri si pentru insiroparea blatului).
Se taie blatul in 4 parti egale, se insiropeaza fiecare foaie in parte si se asambleaza astfel: blat, crema de nuca, blat, crema de cacao, blat, crema de nuca, blat. Se imbraca tortul in crema de cacao.
Se orneaza cu fructe sau bomboane de decor.