Supa de pui cu galuste

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:05

Cost estimativ: 15 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

500 g carne ieftina de pasare (tacamuri)
1 radacina mica telina
1radacina pastarnac
1 radacina morcov
1 ceapa
1 foaie de dafin
1 legatura patrunjel

Pentru galuste:
2 oua
7 linguri de gris
O lingura de ulei
Sare


Mod de preparare

Supa se face astfel: carnea de pasare se fierbe 10 minute pana se ridica spuma in oala, se aduna spuma si se adauga legumele tocate mari, la fel si dafinul si coditele de patrunjel.

Se asezoneaza cu sare si piper si se fierbe pana ce legumele si carnea sunt patrunse.

Ouale se freaca cu uleiul si cu sarea, apoi in ploaie se adauga grisul lingura cu lingura, pana devine de consistenta unei smantane groase.
Supa se lasa la foc mic, fara clocote pentru a nu ne distruge galustele.
Cu o lingura incalzita in supa, luam din compozitie si adaugam in supa galustele si repetam pana terminam compozitia.

Acoperim oala si fierbem maxim 10 minute, apoi oprim focul si mai lasam cateva minute sa se linsiteasca supa.
Tocam patrunjel proaspat si presaram deasupra inainte de servire.

 

Taguri: