Papanasi cu magiun

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:05

Cost estimativ: 30 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

500 g branza de vaci
2 oua
Un praf de sare
2 linguri de zahar
1 lingurita de bicarbonat sau praf de copt stins in lamaie
Coaja de la o lamaie
Un praf de scortisoara
1 lingurita de extract de vanilie
Faina cat cuprinde (aprox 300 g faina)
1 litru de ulei

Pentru servit:
Magiun natural fara zahar
Smantana 150 ml
Zahar pudra 3 linguri


Mod de preparare

Intr-un castron amestecam primele 8
ingrediente si apoi aducem faina usor usor pana avem un aluat cosistent, pe care il lasam sa se odihneaca timp de cateva minute in frigider.
Pudram suprafata de lucru cu putina faina si intindem aluatul intr-o foaie de aproximativ 2 cm grosime.
Cu doua pahare unul mic de aperitiv si unul cu gura de 8 cm, taiem “covrigei” de aluat, pastrand aluatul din mijloc. Repetam procesul pana terminam aluatul.

Intr-o craticioara adanca turnam uleiul si prajim papanasii pana devin aurii.
Ii servim calzi cu putina smantana, cu magiun natural neindulcit si cu zahar pudrat deasupra.

 

Taguri: