Ingrediente
1 pachet foi de placinta
50 ml unt topit
Sare grunjoasa
1 kg spanac
300 g branza feta
Sare si piper
1 lingurita nucsoara macinata
1 ou
Mod de preparare
O tava se unge cu o lingurita de unt topit.
Pachetul de foi de placinta se imparte in doua, jumatate se aseaza pe tava foaie cu foaie, ungand cu putin unt topit fiecare strat.
Spanacul deja oparit, sau congelat, se stoarce foarte bine si intr-un castron se amesteca impreuna cu branza feta maruntita in prealabil, cu putin piper si eventual sare daca mai este nevoie. Se adauga nucsoara si se amesteca.
Compozitia se pune peste tava cu foile de placinta, se preseaza bine cu palmele si se aseaza cealalta jumatate de foi, ungand la fel cu unt topit.
La sfarsit se traseaza cu un cutit mici taieturi in forma bucatilor de placinta pentru a ne fi mai usor sa o taiem cand va fi coapta.
Se presara cu putina sare grunjoasa si se da la cuptorul incins la 180°C/ gaz 4 timp de 30 minute pana devine aurie.
Se serveste calda sau rece eventual cu o salata usoara langa.