Prajitura intoarsa cu mere

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:05

Cost estimativ: 15 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

Pentru blat:
4 oua
200 gr zahar
50 ml ulei
130 g faina
1 plic praf de copt

Pentru umplutura de mere:
6 mere curatate si scobite de seminte
50 g zahar
20 ml de apa
2 linguri de unt
2-3 linguri coniac
1 lingurita de scortisoara
1 steluta de anason
2-3 seminte de cardamom zdrobite


Mod de preparare


Umplutura de mere
Zaharul se pune pe foc impreuna cu apa, se lasa pe
foc pana devine auriu, adauga untul si se amesteca, optional se poate flamba cu coniac, se adauga mirodeniile si se aseaza merele taiate in sferturi. Se tin pe foc pana se imbina putin aromele apoi se dau la o parte pana este gata compozitia de aluat.

Blatul
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza cu un strop de lamaie, dupa care se adauga zaharul cate putin pana se formeaza o compozitie ca de bezea.

Peste albusurile batute se pun galbenusurile, pe care in prealabil le frecam cu tot uleiul, incet incet sa nu se taie. Se adauga faina cernuta, amestecata in prealabil cu praful de copt, in 3 etape, amestecand cu spatula de jos in sus usor sa pastram consistenta.
Se pune compozitia peste merele caramelizate si se da la cuptorul incins la 180°C timp de 45 minute. Se verifica cu scobitoarea.

Se lasa la racit se serveste rece cu inghetata.

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.