Tigaie picanta

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:05

Reteta preparata de Vasile Calofir


Ingrediente

1 kg piept de pui
1 kg pulpa de porc
300 g kaizer
2 kg de rosii
3 ardei iuti
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
o capatana de usturoi
o ceapa

Mod de preparare

Carnea se taie cubulete de 2 cm si se pune la calit impreuna cu o lingura de ulei de masline.
E de preferat sa se puna intai carnea de porc si dupa ce prinde culoare de adauga si carnea de pui.
Se asezoneaza cu sare si piper, se lasa sa se rumeasca si se pune kaizerul.
Se toaca ceapa in cuburi mai mari, se adauga peste carne pana se inmoaie ceapa. Apoi se adauga usturoiul, ardeiul iute si ardeiul gras, toate taiate foarte marunt.
Rosiile se baga la cuptorul incins la 200 grade, timo de 15- 20 minute.
Se scot si se lasa sa se raceasca. Printr-o razatoare mare se rad eliminand pielitele si cotoarele, iar bulionul rezultat se toarna peste tigaia picanta.
Se lasa sa scada si se serveste cu mamaliga.


 

Taguri: