Ingrediente
2 piepti de pui dezosati
3-4 catei usturoi
2-3 fire rozmarin
3 linguri de capere scurse de zeama
1 pahar vin alb
150 ml smantana dulce
50 g smantana
2 linguri ulei de masline
Sare/ piper
Mod de preparare
Pieptul de pui se curata si se imparte in 4 portii (4 sferturi).
Intr-o tigaie se pune la incins uleiul, apoi se aseaza puiul si se prajeste cca. 8-10 minute, se intoarce puiul se condimenteaza pe partea deja prajita cu sare si piper apoi se aseaza in tigaie rozmarinul, usturoiul si caperele. Lasam sa se imbine aromele si sa se coloreze putin si pe cealalta parte puiul apoi stingem cu vin.
Cand vinul se evapora adaugam putina apa, lasam din nou sa scada si adaugam smantana dulce.
Cand smantana dulce a inceput sa faca mici clocote, luam de pe foc si adaugam o lingura de smantana acra. Servim cald.