Crema caramel (Creme Brulee)

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:06

Cost estimativ: 20 lei pentru 4 persoane


Ingrediente

500 ml smantana
4 galbenusuri
50 g zahar
1 pastaie de vanilie


Mod de preparare

Punem smantana la incalzit cu vanilia, pe care o despicam pe din doua si cu un cutit razuim semintele din pastaia de vanilie.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc.
Smantana incalzita se toarna o treime peste galbenusuri amestecand in continuu cu un tel apoi se toarna si cealalata parte amestecand incet pentru a se omogeniza.

Strecuram compozitia.
Turnam compozitia in forme le asezam pe o tava de cuptor, turnam niste apa fierbinte printe ele (ca sa ne permita sa le coacem cat mai repede) si dam la cuptor.
Crema se coace 35 min la 160°C, apoi se raceste pentru cateva ore, la servire se presara cu zahar apoi se flambeaza cu alcool sau se arde cu o torta pentru a crea o crusta de caramel deasupra cremei.

Bucuria la aceasta crema este aceea de a sparge crusta crocanta de caramel si a savura crema delicata.

 

Taguri: