Ingrediente
125 ml apa
125 ml lapte
100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)
5 g zahar
2,5 g sare
150 g faina
8 oua
Pentru crema (crema Chantilly):
500 g smantana pentru frisca (peste 32% grasime)
75 g zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie.
Pentru glazura:
1 tableta de ciocolata neagra peste 70% cacao
Mod de preparare
Aluatul
Primele 6 ingrediente se amesteca
Crema
Crema este de fapt o frisca la care se adauga vanilie extract.
Bolul si paletele de la mixer se baga in congelator pentru 1 jumatate de ora. Si smantana trebuie sa stea la rece cel putin o ora,doua.
Intr-un bol se bate frisca cu zaharul si la sfarsit se adauga vanilia, se incorporeaza bine si se lasa la rece pana umplem cojile de ecler.
Glazura
Se topeste ciocolata si se toarna peste eclerurile umplute, se lasa la rece si se servesc cand s-au intarit.
Cu o seringa de patiserie sau cu punga de patiserie se umplu cojile de ecler cu crema chantilly apoi se toarna glazura peste si se dau la rece.