Supa frantuzeasca de ceapa

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:06

Reteta recomandata de Silviu Biris


Ingrediente

5 cepe
1,5 l supa strecurata de legume/ pui/ vita
3 linguri unt (margarina)
3 linguri ulei de masline
½ lingurita zahar
felii de paine/ crutoane
cascaval (optional)
sare si piper


Mod de preparare

Ceapa se taie rondele subtiri.
Daca doriti ca ceapa sa nu va faca sa plangeti o puteti tine 20 minute, inainte de a o taia, in frigider.


Se topeste untul, uleiul de masline si zaharul intr-o tigaie sau cratita destul de incapatoare cu capac, dupa care se adauga ceapa taiata si se caleste pana ce capata o culoare ca de caramel, aproximativ 20-30 min, la foc mic. Se amesteca din cand in cand.

Dupa ce ceapa a capatat culoarea potrivita se adauga supa si se potriveste de piper si sare (asta in functie de cat de sarata este supa) si se acopera cu capacul.
Daca supa este fierbinte atunci dupa adaugare se mai fierbe la foc mic 30 min, iar daca supa este rece se fierbe timp de 1h.

Pentru a servi supa, se prajesc pe ambele parti 2 felii de paine (in cuptor sau in prajitorul de paine) sau se adauga crutoane, dupa care se toarna supa fierbinte intr-un bol termorezistent, se aseaza feliile de paine prajita deasupra supei si deasupra lor 2 felii de cascaval (daca doriti sa fie de post puteti renunta la el sau puteti folosi cascaval vegetal).


Bolul se pune intr-o tava si se da la cuptor pana ce cascavalul de deasupra s-a topit. Aceasta operatiune o puteti face si in cuptorul cu microunde.

 

Taguri: