Deliciile sultanului

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:07

Cost estimativ: 50 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

1 kg carne de berbecut (cereti carne de lucru sau burta, piept, picior fata)
2 linguri de unt
2 cepe
2 linguri de pasta de tomate
Piper
Sare
500 ml apa

Pentru piureul de vinete:

700g vinete
2 linguri faina
3 linguri unt
300 ml lapte
150 g cascaval vechi ras
Zeama de la o lamaie


Mod de preparare


Dam ceapa curatata prin razatoare.

Punem untul si ceapa la calit intr-o tigaie mai inalta timp de 5 minute la foc mic, adaugam carnea tocata cuburi si mai sotam timp de cateva minute pana ce carnea prinde putina culoare. Acoperim cu un capac si mai amestecam din cand in cand, apoi asezonam cu sare si piper. Adaugam pasta de tomate, amestecam putin apoi adaugam apa incalzita bine. Punem capacul la loc si fierbem incet pana cand carnea se fragezeste, amestecand din cand in cand si daca mai este nevoie se mai adauga apa.


Piureul de vinete
Punem faina si untul intr-o tigaie se sotam timp de cateva minute dar trebuie sa avem grija sa nu le aurim sau sa le ardem, lasam la o parte. Coacem vinetele pe un gratar sau pe focul deschis ca pentru salata de vinete, le curatam si le scufundam intrun castron unde turnam zeama de lamaie si putina apa, timp de 15 minute. Scurgem vinetele de excesul de apa si suc de lamaie si le asezam in tigaia noastra cu untul si faina, le zdrobim usor cu o furculita (sau de preferat cu cutitul pe un
tocator) punem la loc pe foc, apoi adaugam o parte din lapte, sare si piper, amestecam rapid cu un tel pana cand devine o pasta densa adaugand si restul de lapte daca mai este nevoie.
Adaugam branza sau cascavalul, amestecam bine si luam de pe foc.


 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.