Pui intreg la cuptor

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:07

Cost estimativ: 25 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

1 pui mare
50 g unt
Doua maini de verdeturi de la piata (patrunjel, cimbru, busuioc,dafin)
1 ceapa
2-3 cartofi mari
1 morcov
1 lingura ulei de masline
Sare, piper
O lamaie


Mod de preparare

O lamaie se pune la fiert intr-o craticioara cu apa si se fierbe timp de 10 minute.

Se toaca cartofii, morcovii si ceapa in cuburi mari si se pun intr-o tava mare ce a fost insa cu putin ulei. Se adauga ierburi aromate daca avem la indemana (dafin si cimbru). Se zdrobeste o capatana de usturoi si se asaza printre cuburile de legume.
Intr-un castron se pune untul cu verdeturile tocate grosier si se amesteca impreuna cu sare si piper.
Se curata puiul, se clateste putin si se usuca, cu o mana tinem apoi de piele si cu cealalta incercam sa introducem untul aromat pe sub piele cat mai departe, in special in zona pieptului,
ce contine putine grasimi si se usuca primul.
Ungem puiul si pe piele cu putin ulei sau unt si presaram sare grunjoasa, iar inauntru introducem lamaia fierbinte pe care o intepam de cateva ori. Asezam puiul peste legume si introducem la cuptorul incins la 200°C timp de 20 minute apoi lasam focul la 160°C timp de aproximativ 40-45 minute.

Din cand in cand se scoate tava si se mai presara cu sosul strans intre timp.


Inainte sa servim luam excesul de grasime din tava si apoi lasam puiul sa se “odihneasca” timp de cateva minute inainte sa il servim.
Punem legumele pe un platou mare, apoi impartim puiul pe bucati pe care le asezam peste legume, turnam sos peste si presaram niste verdeturi daca ne-au mai ramas.


 

Taguri: