Ingrediente
Pentru bezele:
6 albusuri
Un strop de zeama de lamaie
80 g zahar
Pentru lapte infuzat cu vanilie:
1 l lapte
3 ml extract de vanilie
Pentru crema de vanilie:
6oua
50 g zahar
Laptele in care au fiert bezelele (strecurat)
Mod de preparare
Se pune la fiert la foc mic 1 litru de lapte cu o lingurita de extract de vanilie sau cu semintele de la o pastaie de vanilie.
Se bat albusurile cu zeama de lamaie pana se fac pufoase apoi se presara treptat zaharul si se continua sa se bata pana devin varfuri tari si bezeaua are un aspect lucios, iar daca intoarcem castronul, bezeaua nu cade.
Luam cate o lingura de bezea si o fierbem usor in laptele infuzat cu vanilie, timp de 7-10 minute pana capata o consistenta tare si bezeaua devine usor elastic.
Crema de vanilie se face in felul urmator: galbenusurile cu zaharul se freaca pana devin albe, apoi se strecoara peste ele laptele in care au fiert bezelele amestecand energic cu un tel (pentru a nu se face omleta) apoi se transfera inapoi in cratita si se fierbe incet pana se ingroasa suficient (adica pana crema lasa o urma pe spatele lingurii).
Se serveste cu un caramel fierbine sau cu un topping de ciocolata.