Ingrediente
10 mere
300 g zahar tos
30 ml apa
Nuci pisate
Cocos ras
Mod de preparare
Merele se spala si se pregatesc pentru a fin invelite in caramel. Se infige un betisor in fundul fiecarui mar si se tin la indemana pana este gata caramelul.
Intr-o craticioara cu fundul gros se pune zaharul la topit impreuna cu apa (pentru a nu se arde zaharul); se tine pe foc pana cand capata o culoare auriu inchis.
In doua castroane se pun cocosul si nucile zdrobite (eventual putin coapte in prealabil).
Merele se trec prin caramelul incins si se rotesc astfel incat sa avem un strat uniform de caramel pe tot marul. Si se asaza pe o farfurie.
O parte din merele invelite in caramel le trecem prin cocosul ras, iar cealalta prin nucile zdrobite, astfel incat efectul optic pe farfurie sa fie spectaculos, iar joaca cu texturile sa fie echilibrata intre caramel, nuci si cocos.
Foarte mare atentie cu manevrarea caramelului incins deoarece se pot produce arsuri foarte grave!