Ingrediente
2 vinete mai mici
1-2 cepe
1 ardei gras
3 rosii
100 g mozarella
o legatura patrunjel
3 linguri ulei masline
o lingurita oregano uscat
sare, piper
Mod de preparare
Se spala si se taie in doua pe lungime. Taiati un pic baza vinetelor ca sa aiba stabilitate.
Se cresteaza pulpa in romburi cu varful unui cutit,apoi se ung bine cu ulei (optional se poate freca cu usturoi si se pot infige si ierburi aromate in pulpa vinetei).
In acest timp se calesc in cele 3 linguri de ulei ceapa si ardeiul taiate felii subtirele. Se calesc pana ceapa se inmoaie si incepe sa se rumeneasca usor.
Se adauga rosiile zdrobite sau mixate si se condimenteaza cu sare, piper dupa gust si oregano. Se fierbe amestecul pe foc mediu, timp de 10-15 minute (pana sosul se ingrosa un pic).
Vinetele se scot din cuptor si se scobeste pulpa doar din mijloc. Se lasa pulpa de pe margini neatinsa ca sa poata sustine umplutura. Se presara putina sare in scobiturile vinetelor.
Pulpa vinetelor se toaca bucati mari si se pune in sosul de legume. Se mai lasa la fiert inca cateva minute si se verifica de sare si piper
Se umplu vinetele cu sosul de legume. Se presara patrunjel tocat deasupra. Se presara mozarella rasa deasupra.
Se dau vinetele la cuptor, la 200C, pentru inca 10-15 minute (pentru a gratina mozarella).