Ingrediente
1 pachet de foi de placinta
2 kg mere
300 g zahar
Scortisoara
Unt
Un praf de sare
Mod de preparare
Foile de placinta se lasa la dezghetat la temperatura camerei.
Merele se rad si se amesteca cu zahar si cu scortisoara, intr-o cratita se calesc putin sa elibereze cat mai mult suc si se lasa sa se raceasca putin.
Umplerea
Luam cu grija cate o foaie de placinta si o taiem in doua pentru a avea doua fasii egale.
Luam o lingura plina de compozitie si punem la unul dintre capete si rulam ca pe o sarma, avand grija sa acoperim capetele. Cand suntem aproape la capatul pachetelului ungem foaia cu ou batut sau cu apa pentru a le ajuta sa se lipeasca si sa se inchida uniform.
Pe deasupra le putem unge cu putin unt topit pentru a fi mai lucioase si mai aurii la sfarsit.
Le dam la cuptorul incins la 180° pana devin aurii si le scoatem sa se raceasca putin.
Se pot servi caldute langa o inghetata.