Galuste cu prune

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:07

Cost estimativ: 18 lei pentru 6 portii


Ingrediente


1kg Cartofi albi
1-2 0ua
250-300 g faina
1kg Prune medii ferme si dulci natural

7-8 linguri zahar
Pesmet 400 g
150g Unt
Optional scortisoara


Mod de preparare

Se fierb cartofii curatati, cu sare pana se inmoaie ca pentru piure, se scurg, se zdrobesc si se amesteca cu oul batut si cu faina, formandu-se un aluat moale (nu ca cel de taietei).

Pesmetul se caleste cu unt pana devine auriu si apoi se scoate pe o tava intinsa si se presara zahar si scortisoara, se omogenizeaza torul si apoi se face un fel de pat pe care vom scoate galustele.
Din coca se formeaza o foaie subtire de aproximativ 5 mm si se taie forme cat pentru a imbraca o pruna.

Prunele se spala si se indeparteaza samburii, ce optional se pot inlocui cu zahar cuburi.

Se imbraca bine cu aluat fiecare pruna si se verifica sa nu aiba zone perforate, se fierb in apa cu sare pana cand se ridica, se mai tin 2 minute si se scot pe pesmet.
Se presara cu pesmet si se tapeteaza peste tot.
Se servesc caldute (nu fierbinti)!


 

Taguri: