Pere fierte in vin (alb si rosu)

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:08

Cost estimativ: 25 lei pentru 4 portii


Ingrediente

8 pere
1 sticla de vina alb demisec
1 sticla de vin rosu demisec
300 g zahar
2-3 cuisoare aromate
Vanilie un rest de baton folosit (sau un sfert de baton proaspat)
scortisoara 1 baton
1 steluta de anason
Frisca pentru ornat


Mod de preparare

8 pere medii tari de la piata, se spala se cuata de coaja, iar cu grija scoatem tot continutul de seminte si coji din interior, pe la mot.

Se pregatesc doua cratite adanci de 10 cm si inguste cam cat ne-ar intra fix 4 pere in ea.
Se pun cate 4 pere in fiecare cratita si se toarna sticlele de vin separat in fiecare.
Se adauga 150 g zahar in fiecare si condimentele separat, scortisoara si anason stelat la vinul rosu; vanilie si cuisoare in cel alb.
Se fierb pana ce perele sunt patrunse, se scot perele si se fierbe lichidul pana se reduce la consistenta unui sirop de fructe.

Se servesc cate doua pere la fiecare persoana cu sos separat la fiecare tip de para (alb sau rosu).
Se orneaza cu fisca, mascarpone, sau biscuiti, sau orice altceva avem in casa.

 

Taguri: