Panna cotta

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:08

Cost estimativ: 10 lei pentru 2 portii


Ingrediente

250ml smantana dulce (32% grasime)
50 ml lapte
50 g zahar
Vanilie un baton
O foaie de gelatina (sau o jumatate de plic, granulata)
Se serveste cu sirop de fructe, dulceata, ciocolata rasa, sau orice alta bunatate avem prin casa.


Mod de preparare

Punem la inmuiat o foaie de gelatina in apa rece.

Curatam vanilia de semintele aromatice si punem semintele in lapte (vanilia naturala are o aroma foarte puternica asa ca putem sa folosim batonul doar pe jumatate, iar restul il punem intr-o punguta si il congelam).
Punem la foc laptele, smantana si zaharul pana ajunge la punctul de fierbere.
Dam jos de pe foc compozitia si adaugam gelatina inmuiata si apoi stoarsa de excesul de apa, amestecam pentru a o dizolva complet.

Punem compozitia in forme sau in pahare si dam la rece pentru a se intari, decoram cu orice sirop sau orice alta bunatate avem in frigider si servim cu placere.



 

Taguri: