Ingrediente
Pulpa porc 1,5 kg
Sare, piper
Boia dulce
Vin alb sec 100 ml
Cimbru
Ulei 50 ml
Cartofi 2 kg
Cascaval 200 g
Lapte 300 ml
Faina 40 g
Unt 50 g
Galbenus de ou 1 buc
Mod de preparare
Carnea se spala, se sterge cu un prosop de hartie, se condimenteaza.
Se pune intr-o tava, se stropeste cu vin si se introduce in cuptor pentru 2 ore la 150 grade.
Cartofii se curata, se spala si se taie pe lung.
Se condimenteaza si se pun intr-o alta tava.
Se coc 50 minute la 170 grade.
Separat se pregateste sosul pentru gratinat.
Se topeste untul intr-o tigaie, se pune faina, se stinge cu lapte si se amesteca continuu, pentru a nu forma cocoloase, pana se ingroasa.
Dupa, se da gust si se adauga cascaval ras si galbenus de ou, se amesteca.
Sosul obtinut se toarna peste cartofi cu 10 minute inainte de a fi gata, apoi se mareste temperatura la 200 grade.