Berbecut la cuptor

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:08

Din secretele gastronomice ale lui Marcel Toader!


Mod de preparare

Carnea de berbecut se lasa la fezandat cu: ceapa taiata julien, usturoi zdrobit, piper, sare, ulei de masline, zeama de doua lamai, cimbru, foi de dafin, menta pisata in mojar, vin alb si otet balsamic.

Se tine carnea doua zile in acest amestec, apoi se pune la cuptor intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu. Se lasa la cuptor timp de 4 ore si jumatate la o temperatura de 140 – 150 grade.


Cand este gata se scoate carnea din tava iar sosul ramas se pune pe foc sa scada impreuna cu vin rosu sec si otet balsamic.

Se strecoara sosul si se serveste alaturi de carnea scoasa din tava, impreuna cu o garnitura la alegere de piure de cartofi sau orez si muraturi.

La desert, recomandam pepenele rosu!

 

Taguri: