Ingrediente
1,5 kg pulpa de porc
2-3 linguri untura de porc
150 g costita afumata
7-8 catei de usturoi
100 ml vin alb sec
Oregano, cimbru, busuioc
ardei iute pisat
2 foi de dafin
sare, piper
folie de aluminiu pentru acoperit tava
Pentru garnitura:
1 kg cartofi noi albi
boabe de coriandru
rozmarin
ulei
100 ml vin alb sec
Mod de preparare
Carnea se spala, se freaca cu sare si se aseaza in tava.
Costita se taie felii, se da prin untura si se aseaza deasupra carnii.
Se condimenteaza, se toarna vin, se pune imprejurul carnii usturoiul zdrobit, ardeiul iute si foile de dafin, apoi se introduce tava in cuptor (acoperita cu folie de aluminiu) timp de o ora la 180 grade.
Dupa o ora, se mai toarna putin vin, se intoarce pe partea celalata si se mai lasa la cuptor aproximativ 20 minute la 160 grade.
Pentru garnitura: se curata cartofii de coaja, se pun in tava, se condimenteaza, se toarna vinul, uleiul si se introduc in cuptor o ora la o temperatura de 150 grade.