Ingrediente
Pentru blat:
Oua 6 buc
Zahar 120 g
Faina 90 g
Mirodenii
Cacao 40 g
Sare
Pentru crema vanilie:
Oua 4 buc
Lapte 500 ml
Faina 50 g
Zahar 100 g
Margarina 100 g
Baton vanilie 1 buc
Pentru crema cacao:
Oua 4 buc
Margarina 200 g
Zahar 200 g
Cacao 40 g
Mod de preparare
Se pregateste blatul.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma impreuna cu zahar si un praf de sare.
Se adauga galbenusurile pe rand, apoi mirodeniile si se incorporeaza faina.
Compozitia se imparte in doua, intr-una din parti se pune cacao, se amesteca.
Foile se pun in tava cu hartie pentru copt si se coc 35 minute la 180 grade.
Se pregateste crema de vanilie.
Intr-un castron se pune faina, zahar, oua, se amesteca si se subtiaza cu 100 ml lapte rece.
Se pun la fiert 400 ml lapte impreuna cu semintele de vanilie.
Cand fierbe se pun ingredientele din castron si se amesteca pana se ingroasa.
La final se ia de pe foc si se pune margarina, se amesteca.
Se pregateste crema de cacao.
Ouale si zaharul se bat la bain-marie pana ce se topeste zaharul.
Se ia de pe foc si se adauga cacao si margarina.
Se asambleaza prajitura si se tine la rece 5-6 ore.