Tarta cu zmeura

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:08

Te lingi pe degete!


Ingrediente

Zmeura 500 g

Pentru aluat:
Apa calduta 150 ml
Ulei 60 ml
Faina 350 g
Drojdie uscata 1/2 pliculet
Sare

Pentru crema:
Lapte soia 1 L
Gris 150 g
Zahar 150 g
Baton vanilie 1/2 buc
Coaja de lamaie
Margarina 50 g


Mod de preparare

Drojdia se dizolva in apa calduta, se adauga ulei, sare, faina si se framanta un aluat.

Se lasa la dospit 40 minute, apoi se intinde aluatul se pune in forma de tarta si se introduce in congelator 10 min.
Dupa, se scoate, se pune o folie de aluminiu deasupra si cateva boabe de fasole sau orez si se coace in cuptor 25 minute la 180 grade.

Se pregateste crema.
Intr-o cratita se pune laptele la fiert cu zahar si baton de vanilie.

Se adauga grisul in ploaie, se amesteca continuu.
Dupa ce grisul a fiert se ia de pe foc si se pune margarina si coaja de lamaie.


 

Taguri: