Ingrediente
Pentru inghetata de vanilie:
Galbenusuri de ou 9 buc
Lapte 450 ml
Smantana lichida 450 ml
Baton de vanilie 1 buc
Zahar 250 g
Pentru jeleu de mar si rodie:
Suc de rodie 100 ml
Suc de mere 100 ml
Gelatina foi 4 buc
Suc de lamaie 30 ml
Zahar 40 g
Mod de preparare
Pentru inghetata:
Intr-o cratita se pune smantana lichida, laptele, 150 g zahar, semintele si miezul batonului de vanilie.
Se amesteca, se fierbe la foc mediu pana aproape sa dea in fiert.
Separat intr-un castron se bat galbenusurile cu 100 g zahar pana se omogenizeaza.
Se toarna peste galbenusuri putin cate putin din compozitia fierbinte, amestecand.
Se continua fierberea la bain-marie pana ce compozitia se ingroasa.
Se strecoara intr-un vas metalic asezat pe un strat de gheata si se amesteca in continuare pana ce compozitia se raceste.
Se introduce in congelator pentru 3 ore.
Pentru jeleuri:
Se inmoaie foile de gelatina in apa rece.
Intr-o cratita se pune sucul de rodie cu 15 ml suc de lamaie si jumatate din cantitatea de zahar.
Se incalzeste la foc mic pana se topeste zaharul.
Se ia de pe foc, se pune gelatina stoarsa de apa si se amesteca.
Se toarna in forme si se da la frigider 3 ore.
Acelasi lucru se face separat si cu sucul de mere.
Inghetata de vanilie se serveste pe pat din jeleu de rodie si mar.