Melcisori cu nuca si stafide

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:08

Ceva dulce si de post nu strica niciodata!


Ingrediente


Lapte de soia 150 g
Drojdie proaspata 25 g
Miere 50 g
Sare
Margarina 100 g
Faina 300 g
Coaja de lamaie

Pentru umplutura:
Miez de nuca 200 g
Stafide 50 g
Gem de cirese 100 g


Mod de preparare

Se dizolva drojdia in laptele caldut.
Intr-un castron se pune faina, se face o gaura in mijloc si se pune laptele, se amesteca cu 3 linguri de faina si se lasa la dospit 25 minute.

Margarina se freaca cu sare si coaja de lamaie.
Se amesteca faina cu maiaua, miere si margarina, se framanta un aluat care se lasa la dospit inca 30 minute.
Aluatul se imparte in doua, se intind foi peste care se asaza umplutura si se ruleaza.
Se taie rulourile in bucati si se asaza in tava cu hartie pergament.
Se coace 40 minute la 170 grade.


 

Taguri: