Ingrediente
Drojdie proaspata 25 g
Lapte 125 ml
Faina 500 g
Zahar 80 g
Unt 240 g
Sare
Migdale zdrobite 50 g
Coaja de lamaie confiata 50 g
Coaja de portocala confiata 50 g
Stafide 100 g
Coaja de la ½ lamaie
Zahar pudra 150 g
Mod de preparare
Se incalzeste laptele si se dizolva zaharul.
Se topeste untul, se lasa sa se racoreasca.
Intr-un castron se amesteca faina cu drojdia, se adauga 180 g unt, sare si laptele caldut.
Se framanta si se lasa sa creasca 40 minute acoperit.
Apoi se incorporeaza stafidele, migdalele, coaja de lamaie si portocala.
Se mai lasa sa creasca 40 minute.
Se pune aluatul in forma si se coace 50 minute la 170 grade.
Cat este fierbinte se unge cu restul de unt si se pudreaza cu zahar.