Ingrediente
Tortellini 500 g
Rosii 8 buc
Masline negre feliate 200 g
Parmezan 100 g
Zottarella 100 g
Cascaval afumat 250 g
Pentru vinegreta:
Ulei de masline 200 ml
Otet de vin alb 40 ml
Sare, piper
Mustar 20 g
Cimbru, oregano
Usturoi 2 catei
Mod de preparare
Tortellini se fierb in apa clocotita cu sare.
Se scot si se racesc.
Rosiile se oparesc, se curata de pielite, de seminte si se taie cuburi.
Cascavalul afumat se taie cubulete, zottarella se taie in sferturi.
Intr-un castron se amesteca pastele cu cascaval, masline, rosii, zottarella si se stropesc cu vinegreta din verdeturi.
Se pregateste vinegreta.
Se curata usturoiul, se toaca marunt.
Se amesteca cu otet, sare, piper, mustar, cimbru, oregano.
Se bate energic adaugand uleiul de masline treptat pana se ingroasa.
Salata se serveste cu fasii din parmezan deasupra.