Ingrediente
Lapte 1 L
Baton vanilie 1 buc
Zahar 150 g+ 150 g pentru caramel
Rom 30 ml
Sare
Oua 8 buc
Pentru glace-ul de portocala si lime:
Portocale 2 buc
Lime 2 buc
Apa 100 ml
Zahar 100 g
Mod de preparare
Se incalzeste laptele cu zahar si batonul de vanilie.
Intr-un castron se freaca ouale cu rom si un praf de sare.
Se toarna laptele caldut, se amesteca.
Compozitia se rastoarna intr-o forma tapetata cu zahar ars.
Se fierbe in cuptor, la bain-marie, 40 minute la 170 grade.
Se pregateste glace-ul de portocale si lime.
Se curata coaja de lime si de portocale cu un dispozitiv de curatat legume.
Se taie fasii, se oparesc in apa clocotita, apoi se scot in apa cu gheata.
Separat intr-o craticioara se pune apa cu zahar si sucul de lime.
Se lasa sa fiarba 2 minute apoi se pun fasiile de portocale si lime si se mai fierb inca 5 minute.
Se lasa sa se raceasca si se serveste cu crema de zahar ars.