Ingrediente
Cirese 500 g
Lichior de cirese 40 ml
Gris 70 g
Lapte 500 ml
Zahar 160 g
Vin alb 150 ml
Baton de vanilie ½ buc
Oua 2 buc
Lamaie 1 buc
Sare
Mod de preparare
Se scot samburii din cirese, se marineaza in lichior de cirese si 50 g zahar.
Se face un sirop din vin alb si 50 g zahar, se adauga ciresele si se da in fiert.
Separat laptele se incalzeste cu zahar, miez de vanilie si sare.
Se toarna grisul in ploaie si se da in fiert amestecand.
Dupa ce a fiert, grisul, se pune coaja rasa de lamaie.
Ouale se separa, galbenusurile se amesteca cu grisul, iar albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitie.
Se toarna compozitia in forme clatite cu apa rece si se introduc in frigider 2 ore.
Inainte de servire se introduc formele in apa fierbinte si se rastoarna pe farfurii.
Se servesc cu sos de cirese.