Ingrediente
Pentru crema:
Lapte 150 ml
Oua 2 buc
Zahar 60 g
Rom 20 ml
Sare
Frisca lichida 100 ml
Foi de gelatina 5 buc
Nucsoara, cardamom
Cuisoare, scortisoara
Pentru décor:
Zmeura 100 g
Piersici in compot 100 g
Ciocolata menaj 100 g
Scortisoara
Coriandru
Ciocolata rasa 30 g
Mod de preparare
Se da laptele in fiert, se adauga mirodeniile si se lasa sa stea putin, apoi se strecoara
Se separa ouale.
Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece.
Galbenusurile se bat cu jumatate din zahar la bain-marie, se toarna laptele caldut, se amesteca pana se ingroasa.
Se scoate din bain-marie si se pun foile de gelatina stoarse.
Se pune romul si se amesteca in compozitie pana se raceste.
Albusurile se bat spuma cu zahar si sare.
Se incorporeaza frisca batuta, apoi albusurile.
Crema se toarna in forme si se introduce in frigider 2-3 ore.
Separat se paseaza fructele si se trec prin sita.
Ciocolata se topeste la bain-marie, se adauga scortisoara, coriandru si se serveste cu crema si cele doua feluri de piure.