Prajitura cu fistic si stafide

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:08

Fistic, stafide si crema de ciocolata alba!


Ingrediente


Pentru foi:
Oua
 4 buc
Zahar 130 g
Fistic 70 g
Stafide 70 g
Faina
 40 g
Praf de copt 5 g

Pentru crema:
Galbenusuri
 4 buc
Oua 1 buc
Zahar
 80 g
Lapte caldut 50 ml
Unt 100 g
Ciocolata alba menaj 70 g


Mod de preparare

Se pregatesc foile
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat in ploaie, apoi se pun galbenusurile.

Separat intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, fistic, stafide inmuiate in apa calduta si se adauga in compozitia de albusuri. Din compozitia obtinuta se coc doua foi 15 minute la 170 grade.

Se pregateste crema
Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu oul, zahar, lapte caldut, ciocolata menaj taiata cubulete si se freaca la bain-marie. Se ia de pe foc, se tempereaza si se adauga untul.
Apoi se lasa sa se raceasca
Se monteaza intr-o tava dreptunghiulara foaie, crema, foaie, crema.
Se serveste pudrata cu fistic zdrobit si fulgi de ciocolata.

 

Taguri: