Ingrediente
Pastrav 2 buc
Unt 100 g
Parmezan ras 50 g
Cimbru proaspat 10 g
Patrunjel 1 leg
Ulei 30 ml
Sare, piper
Lamaie 1 buc
Mod de preparare
Se pregateste crusta de cimbru.
Untul, la temperatura camerei, se amesteca cu parmezanul ras, coaja si sucul de lamaie, cimbru si patrunjel tocate marunt.
Aceasta compozitie se pune intre doua folii de plastic, se intinde cu un sucitor pana se obtine o foaie cu grosimea de 2 mm, apoi se introduce in frigider 30 minute.
Dupa, se portioneaza in bucati de marimea fileului de peste.
Pestele se eviscereaza, se spala, se fileteaza, se condimenteaza.
Se prajeste intr-o tigaie la foc iute cu putin ulei.
Se scoate pe o tava, se pune crusta de cimbru si se coace 1-2 minute la foc tare.