Ingrediente
3 mere
100g nuci
40 g stafide
220 g zahar
250 g faina
1 lingura scortisoara
1 plic praf de copt
150 ml ulei
1 lingura zahar pudra
sare
Mod de preparare
Se inmoaie stafidele intr-o ceasca cu apa calda.
Se curata merele de coaja si seminte, se taie felii subtiri, se amesteca cu zaharul si se calesc pe foc mic pana se topeste aceasta din urma.
Se ia cratita de pe foc, se lasa se se raceasca, dupa care se incorporeaza putin cate putin faina cu praful de copt in ploaie, scortisoara, stafidele inmuiate, nucile taiate bucatele, uleiul in fir subtire si un praf de sare.
Se amesteca compozitia pana devine omogena, apoi se toarna intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se coace checul la foc potrivit, aprox 40 de minute si cand e gata se rastoarna repede, dar cu grija, pe un suport de lemn.
Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.