Pentru blat:
Zahar 200 g
Oua 4 buc
Faina 100 g
Coaja de la ½ lamaie
Pentru crema:
Lapte 500 ml
Esenta de cafea 30 ml
Zahar 80 g
Oua 1 buc
Galbenusuri 4 buc
Cacao 30 g
Mod de preparare
Se pregateste blatul.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile cu zaharul se freaca la mixer pana se obtine o crema spumoasa.
Se adauga coaja de lamaie, faina si se incorporeaza albusurile batute spuma.
Compozitia se pune intr-o tava cu folie pergament.
Se coace 45 minute la 160 grade, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca.
Se pregateste crema.
Se fierbe laptele impreuna cu zaharul, apoi se trage de pe foc si se pune esenta de cafea.
Separat se bate 1 ou intreg cu 4 galbenusuri si se toarna laptele fierbinte, se amesteca.
Vasul se asaza pe o baie de apa (bain-marie) si se bate continuu pana se ingroasa.
Se lasa sa se raceasca.
Se taie blatul in doua orizontal, se unge cu crema la mijloc, iar deasupra se pudreaza cacao.