Ingrediente
Vrabioara de vaca 1,5 kg
Seminte de susan 3 linguri
Usturoi 4 catei
Ghimbir
Ulei de susan 80 ml
Vin sec 100 ml
Zahar 1 lingurita
Sare, piper
Mod de preparare
Se pregateste marinata pentru carne din vin, seminte de susan prajite, usturoi, ghimbir, zahar, ulei de susan, sare si piper.
Carnea se taie fasii, se maseaza cu marinata respectiva si se tine in frigider 2 ore.
Apoi se scoate si se trage intr-o tigaie la foc iute.
Marinata se foloseste ca sos si se adauga peste carne, se lasa sa se reduca.
Se serveste cu garnitura de cus-cus.
Cus-cus
Ingrediente
Cus-cus 500 g
Supa de vaca 1,3 L
Sare
Mod de preparare
Se pune supa de vaca la fiert, se lasa sa clocoteasca, apoi se pune sarea.
Se ia de pe foc si se adauga cus-cus, se amesteca, se acopera vasul cu un capac si se odihneste 5-10 minute pana ce s-a absorbit toata supa.