Ingrediente
Pentru blat:
Zahar 200 g
Miez de nuca sau alune 250 g
Lamai 2 buc (coaja si zeama)
Oua 8 buc
Pesmet 20 g
Rom 30 ml
Pentru crema:
Oua 6 buc
Zahar 6 linguri
Faina 1 lingura
Unt 200 g
Lamaie
Mod de preparare
Pentru blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul timp de 20 minute.
Se adauga nucile sau alunele zdrobite, zeama si coaja de lamaie rasa, romul.
Se incorporeaza albusurile batute spuma si pesmetul.
Se coace intr-o forma de tort tapetata cu unt si pesmet timp de 40 minute la 170 grade.
Cand este gata si s-a racit se taie blatul in doua pe orizontala si se umple cu crema de lamaie.
Pentru crema:
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga coaja si zeama de lamaie si faina.
Se fierbe la bain-marie pana se ingroasa ca o smantana.
Separat se freaca untul spuma si se adauga treptat din aceasta compozitie, dupa ce s-a racit, se amesteca impreuna.