Inghetata de ciocolata alba cu miez de nuca

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:09

Mmmm....ce bun e!


Ingrediente


Lapte 500 ml
Ciocolata alba 200 g
Frisca lichida 200 ml
Miez de nuca 80 g
Zahar 100 g
Galbenusuri 5 buc


Mod de preparare

Se incalzeste lapele la bain-marie, fara sa clocoteasca.
Intr-un castron se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se toarna laptele cald treptat.
Amestecul se bate in continuare la bain-marie pana ce capata consistenta unei crème.

Se incorporeaza ciocolata taiata cubulete si se amesteca.
Dupa ce s-a topit ciocolata se ia vasul de la bain-marie si se bate intr-un castron cu apa rece si gheata pana se raceste amestecul.
Apoi se incorporeaza frisca lichida si miezul de nuca.
Se introduce in congelator amestecand din ora in ora (timp de trei ore).

 

Taguri: