Pentru aluat:
Margarina 150 g
Faina 250 g
Sare
Apa 80 ml+ 2 cuburi de gheata
Zahar 20 g
Pentru umplutura:
Mere 7 buc
Fructe de padure 150 g
Scortisoara
Zahar brun 100 g
Margarina 50 g
Mod de preparare
Intr-un castron se amesteca faina cu zaharul si un praf de sare.
Se adauga margarina si se amesteca apoi se pune apa cu gheata ai se amesteca in continuare pana se obtine un aluat.
Aluatul obtinut se pune in folie de plastic si se introduce in frigider 1 ora.
Se scot cotoarele merelor si se rad prin razatoarea mare, se scurg de zeama si se calesc in margarina.
Apoi se adauga fructele de padure si se presara zaharul brun, se caramelizeaza.
Se parfumeaza cu scortisoara si menta verde.
Intr-o tava pentru placinta, tapetata cu margarina si faina, se pune o foaie de aluat, apoi umplutura si cealalta foaie de aluat.
Se introduce in cuptor 45 minute la 170 grade.