Pentru blat:
Făină 300 g
Zahăr 200 g
Gem 100 g
Cacao 30 g
Apa Minerală 250 ml
Ulei 100 ml
Oţet 5 ml
Bicarbonat de sodiu 5 g
Pentru crema:
Smantana vegetala 400 ml
Lapte soia 200 ml
Mac 100 g
Zahar 50 g
Gelatina foi 7 buc
Coaja rasa de lamaie
Mod de preparare
Se pregateste blatul.
Intr-un castron se amesteca apa minerala, uleiul şi zaharul.
In alt castron se amesteca faina, gem, cacao, bicarbonat de sodiu stins cu otet.
Se combina cele doua compozitii si se introduc in cuptor pentru 35- 40 minute, la o temperatura de 170 grade.
Se pregateste crema.
Se inmoaie foile de gelatina in apa rece.
Intr-o cratita se fierbe laptele cu zaharul, se adauga macul si coaja rasa de lamaie.
Se ia de pe foc si se pun foile de gelatina stoarse de apa, apoi se lasa sa se raceasca.
Smantana vegetala se bate spuma si se amesteca cu compozitia de lapte racita.