Dovlecei umpluti cu ciuperci

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:09

Daca tii post, serveste-i cu smantana vegetala!

Ingrediente

Dovlecei 4 buc
Ciuperci 250 g
Ceapa 2 buc
Ardei gras 1 buc
Ulei de masline 50 ml
Sare, piper
Verdeata 1 leg
Orez 50 g
Smantana vegetala 150 g
Supa de legume 300 ml


Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja, se taie in 2-3 bucati.
Se scoate miezul dovlecelului cu o lingurita, formand paharele la care peretii si fundul au o grosime de 0,5 cm.

Se pregateste umplutura.
Orezul se fierbe pe jumatate in 100 ml supa de legume.
Ciupercile se curata de pielite si se taie lame subtiri.
Ardeiul gras se curata, se spala si se taie cubulete.
Intr-o tigaie se caleste ceapa tocata marunt, se adauga ardeiul gras, ciupercile, miezul de dovlecel, sare, piper, verdeata.
Se dau deoparte si se adauga orezul fiert.
Cu aceasta compozitie se umplu dovleceii, se aseaza intr-o tava cu supa de legume.
Se introduc in cuptor 25-30 minute la 180 grade.

Se servesc cu smantana vegetala.

 

Taguri: