Muschiulet de porc 1 kg
Fructe confiate 100 g
Sare, piper
Ulei 150 ml
Unt 50 g
Vin alb sec 200ml
Smantana lichida 200 ml
Crema de hrean 1 lingura
Sfecla rosie 500 g
Seminte de susan 30 g
Rozmarin proaspat 2 fire
Ceapa 1 buc
Mod de preparare
Muschiuletul de porc se fasoneaza (se curata de pielite), se taie longitudinal pastrand unul dintre capete lipit, se bate folosind o folie de plastic si se condimenteaza.
Fructele confiate se hidrateaza in vin, se pun la capetele muschiuletului si se ruleaza spre interior.
Se fixeaza cu ajutorul unei scobitori si se soteaza in tigaia incinsa cu ulei si unt.
Apoi se stropeste cu vin, se pune in folie de aluminiu si se introduce in cuptor 10-15 minute la 180 grade.
Se serveste cu sos de hrean si salata de sfecla rosie cu rozmarin si seminte de susan.
Sosul de hrean se pregateste la cald din smantana lichida si crema de hrean, iar sfecla rosie se coace in cuptor cu ceapa, frunze de rozmarin, sare, piper.
Se lasa sa se raceasca apoi se taie bastonase si se amesteca cu seminte de susan prajite, rozmarin proaspat si ulei.