Galuste cu fructe proaspete si sos de smantana

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:16

Branza dulce, miere si fructe proaspete!

Ingrediente

Branza de vaci 500 g
Oua 3 buc
Unt 40 g
Zahar vanilat 30 g
Menta 3 fire
Pesmet 150 g
Fructe proaspete (kiwi, portocale, banane etc) 200 g

Pentru sos:
Smantana lichida 200 ml
Miere 40 g
Galbenusuri 6 buc
Fructe proaspete 250 g
Baton de vanilie 1 buc


Mod de preparare

Branza de vaci se da prin sita.

Se adauga 2 oua, untul topit, zaharul, 30 g pesmet, se amesteca si se formeaza galuste.
In mijlocul fiecarei galuste se pune cate o bucata din fruct si se modeleaza bilute.
Fiecare biluta se da prin ou si pesmet.
Se da in clocot un litru de apa, se adauga o lingura de miere, menta.
Se pun galustile si se fierb pana se ridica la suprafata.

Pentru sos, se incalzeste smantana intr-o tigaie, se adauga miezul din batonul de vanilie, mierea.
Se incorporeaza galbenusurile batute si se fierbe la bain-marie pana se face spuma.
Se adauga fructele taiate si se serveste cu galuste.

 

Taguri: