Oua Benedict

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:16

Un mic dejun copios!

Ingrediente

Oua 2 buc
Bacon feliat 4 buc
Otet 1 lingura la 300 ml apa
Paine toast 2 felii
Sos olandez  2 linguri

Ingrediente sos olandez:
Galbenusuri 4 buc
Unt 250 g
Sare
Suc de lamaie 3 lingurite
Piper alb macinat


Mod de preparare

Se pune o craticioara cu apa la fiert si se lasa sa dea in clocot mic.

Se adauga otetul pentru ca ochiurile sa-si pastreze forma.
Se sparg ouale, cate unul in fiecare castron, se pun in apa si se fierb 2-3 minute.
Dupa ce au fiert ouale se scot din cratita cu o lingura gaurita si se scurg de apa.
Feliile de paine se prajesc, la fel si cele de bacon.
Peste feliile de paine se pun cele de bacon, apoi ouale si sosul olandez deasupra.


Mod de preparare sos olandez:
Se pun galbenusurile intr-un castron, se adauga o lingurita de lamiae.
Se bat la bain-marie punandu-se incet untul topit si limpezit.
La sfarsit adaugati sare, piper, suc de lamaie dupa gust.
In caz ca sosul vi s-a taiat, reparati-l cu o lingura de apa rece.


 

Taguri: